– PICKNICK in een box-

Goesting om te picknicken, maar geen zin om te zeulen met je koelbox? Verras je vrienden, partner, kind, familie, collega’s of wandelgenoten tijdens de zomermaanden met onze kant-en klare picknickbox vol natuurlijke producten uit de Korte Keten. De goedgevulde boxen worden voor u met veel liefde klaargemaakt door KEET, dé ontbijt-en lunchbar uit Opwijk. Geniet ervan op ons paradijselijk plekje, tijdens de zomer als pop-up locatie ingericht en sfeervol gestyled met enkele van Trinette’s buitenproducten. Ga voor extra sfeer en gezelligheid tijdens of na de wandeling aan de rand van het Kravaalbos te Mazenzele.

Op een heerlijke natuurplek stellen we deze zomer tijdelijk, na reservatie, alle faciliteiten ter beschikking, gaande van picknicktafels, hangmatten, stoelen, servies, glazen, koelbox, picknicklakens tot wc. Het enige dat je moet doen, is je picknickbox selecteren en genieten van een stukje groene rust met lekkers uit de korte keten. Breng mee wie je lief is en trakteer op een zorgeloos, gezellig moment.

In de picknickbox zitten lokale heerlijkheden om een zalig dagje te beleven: Van homemade drankjes, water, broodjes tot wraps, salades, artisanaal gebak, fruit en groentesalades… Kies je favoriete box en alles wordt dagvers, netjes verpakt en gekoeld, voorzien op het afgesproken tijdstip… Wil je er een lekker drankje of nog extra’s bij, klik je deze aan en steken we dit toch gewoon bij je pakket… Geen gesleur meer met manden en koelboxen, zelfs de glazen, bestek, picknickkleed en borden worden standaard voorzien… Wij doen zelfs de vaat, zodat jij enkel vol zuurstof en energie terug aan het wandelen gaat.

Ontdek al onze picknick boxen

Standaard box

Luxe box

Kinder box

Grote groepen


Hoe werkt het?

Een picknick bestellen doe je vanaf 2 personen. Je favoriete foodbox kies je persoon en betalen doe je via het bestelplatform. Selecteer vooreerst dag en tijdstip waarop je 1 of meerdere foodboxen wil reserveren. Kies 1 van de 2 tijdsblokken: ofwel van 11u tot 14u30 of van 15u tot 18u. Kies daarna je foodbox, samen de eventuele extra’s. Op het afgesproken tijdstip staan je boxen fris gekoeld klaar op het terrein. Op naam van jou of jouw gezelschap.

We vragen geen huur of waarborg, maar hopen wel dat je het natuurdomein netjes houdt en onze herbruikbare materialen achterlaat. Wil je ook enkele van onze mooimakers scoren, kan je deze ter plekke bezichtigen en bestellen in de Bell-tent van Trinette. Zo kan je elke dag na-genieten. Thuis, op vakantie of elders.

Bestel een picknick box

Reserveer direct een picknick box en tijdslot via onze website.

ECOSYSTEEM

Hoe ziet ons domein eruit?

Op ons terrein laten we de natuur vooral haar gang gaan. Hele stukken verwilderde bosjes blijven onaangeroerd, afgewisseld met zachtgroene, gemaaide grasstroken. Bramen, pioniersbomen, netels en distels zoeken hun weg tussen elkaar. Omgevallen bomen laten we waar kan, liggen. Die wildgroei vinden we zelf zeer belangrijk en vooral zeer nuttig voor de  biodiversiteit. Ook daarom maken we met afgewaaide bomen en takken natuurlijke hagen die een ideale broedplaats zijn voor vogels of een beschutting voor veel andere dieren.

Het 1,2 hectare boomgaard/natuurgebied ligt tussen weilanden en kouters langs een wandel- en fietspad richting Kravaalbos in Mazenzele. Rijk aan een ongerepte biodiversiteit, herbergt het talrijke boomsoorten zoals (oude) fruitbomen (kersen, wilde krieken, pruimen, noten, peren en vooral vele  appelbomen) , beuken, kastanjes, notelaars, populieren, berken, wilde vlierbloesems, dennen en sparren. Zieke bomen zijn intussen gedeeltelijk vervangen door inheemse soorten zoals hoogstam kerselaars die typisch zijn voor Mazenzele, ooit het witte dorp genoemd door de vele bloesems. Ook planten zoals de bosanemoon en de boshyacint steken er de kop op en klein wild zoals konijnen en fazanten, maar ook tal van (roof-) vogels  en af en toe een ree, voelen zich hier thuis.

Het initiatief ‘Picknick in een box’ is gegroeid vanuit onze persoonlijke passie  voor landschap, ecologie en ‘basic‘ natuurbeleving.. We streven  naar een harmonie tussen onszelf en de natuur. Vanuit dit engagement willen we ook anderen laten meegenieten van ons mooie terrein, de rust en al het lekkers dat we kunnen aanbieden tijdens hun recreatief verblijf in het kader van natuurbeleving. Wees welkom!

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoe geraak ik aan het domein?
  Het domein ligt op de veldweg Cravaal te Mazenzele, in het verlengde van de Lepelstraat 30 in 1745 Mazenzele/Opwijk. Waar de asfaltbaan eindigt, begint er een veldweg richting Kravaalbos en daar moet je zijn. Een 10-tal meter verder hangt er een banner en staat de metalen poort voor je open. Kom binnen, zoek je favoriete plekje uit, leg je gsm uit en laat de stress van je afglijden. Dat lukt aardig door de groene setting, geloof ons, maar nog beter als je nipt van een lekker drankje en smult van heerlijk voedsel. 
 • Kan ik met de auto parkeren op het domein?
  Helaas niet, we vragen om de natuur te respecteren en zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, Er is een fietsparking op het domein. Met de auto kan je niet op het domein parkeren of in de veldweg. De auto krijgt wel een plaats langs het verharde deel van de Lepelstraat of nog beter, op de gemeentelijke parking van de Kersenpit aan de Kerk. De drukke steenweg steek je over richting Molenstraat en Lepelstraat. Een kleine kilometer wandelen en je laat de dagelijkse hectiek ver achter. En best of all, je hoeft niets mee te zeulen. Wij hebben alles voor jou voorzien.
 • Kan ik enkel op het domein verblijven of een plekje huren zonder picknickbox?
  Dit is helaas niet mogelijk. Wij willen met ons pop-up initiatief de lokale landbouw ondersteunen en de korte Keten promoten. Ons domein is de ideale plek om dit te doen, de rust en de ligging nodigen uit om dubbel te genieten van de foodbox, geleverd met producten van onder meer de omliggende landbouw. Het openstellen van onze oase is een extra service om op een andere manier van deze heerlijkheden te genieten. Vandaar vragen we om geen eigen drank of eten mee te brengen.
 • Mogen honden mee? Honden zijn onze vrienden en zeker welkom, wel vragen we de hond aan de leiband of bij uw gezelschap te houden om de andere natuurliefhebbers niet te storen.
 • Waar vind ik de picknickboxen? De bestelde boxen worden vers geleverd en staan klaar op het afgesproken moment. Je kan deze terugvinden op je bestelde naam in de foodtruck, samen met de geleverde extra’s.
 • Wat bij slecht weer. Kan ik annuleren? Een bui of een windje in ons landje nooit ver weg. Weet dat we heel wat infrastructuur voorzien waaronder je kan schuilen. Is het toch te nat, te fris of lukt het niet om aanwezig te zijn, dan kan je annuleren tot 1 dag op voorhand. Je krijgt dan de keuze: je box afhalen en thuis opeten of een tegoedbon waarmee je een nieuwe picknick kan inplannen.
 • Hoe lang op voorhand kan ik reserveren? Je kan reserveren tot 2 dagen op voorhand.
 • Is er een toilet? Op het terrein is er een compost toilet aanwezig. De urine wordt apart opgevangen en verdund hergebruikt, andere ontlasting wordt met houtschilfers gecomposteerd tot goeie meststof. Anders gezegd, we proberen nagenoeg alles te recycleren 🙂
 • Is er gsm bereik? Al geloven we dat je enkel kan onthaasten door digitaal te detoxen, af en toe moet een mens bereikbaar zijn. Er is ontvangst op het terrein, al hopen we dat, zolang u bij ons blijft, u weinig of niet zal grijpen naar de gsm.
 • Kan ik ergens schuilen als het begint te regenen? We voorzien een stretchtent en een luifel waaronder je kan schuilen. Maar laat regen geen spelbreker zijn, tijdens de zomer is het doorgaans warm genoeg om gezellig onder beschutting te genieten van alle lekkers.
 • Zijn de verpakkingen duurzaam en biologisch afbreekbaar? zeker, vrijwel alles is duurzaam verpakt en bio-afbreekbaar op de composthoop. Op het terrein staan ook vuilnisbakken waar uw afval netjes kan gesorteerd worden.

You bring your own weather to the picnic”.

– Terry a O’Neal

Bestel een picknick box

Reserveer direct een picknick box en tijdslot via onze website.

Zelfs een kind weet hoe waardevol het bos is. De frisse, adembenemende geur van bomen. Echoënde vogels die boven jou vliegen, de rust van het bos overvalt je. Wie vaker in de natuur  komt, bouwt er een band mee op. Wie begrijpt, krijgt respect en leert ervan te houden. Dat geldt voor kinderen, maar evengoed voor volwassenen. Wees welkom en maak ook anderen warm om van het bos te genieten, de natuur te koesteren en te beschermen.